• tilasuunnittelu

  Suunnittelemme ja toteutamme projektit yli 19v kokemuksella.
  Olemme THX Home Theater Level 2, ISF Level 2, Home Acoustic Alliance ja SMT Tuner sertifioitu toimija.

  Mallinnuksesta toteutukseen

  Suunnittelemme ja toteutamme projektit yli 19v kokemuksella.

  Olemme vuosien varrella toteuttaneet useita korkealaatuisia projekteja niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille. Ennen projektin aloitusta, kartoitamme asiakkaidemme todelliset toiveet ja tarpeet, sekä tilan ominaisuudet - muoto, koko, materiaalit jne. näin varmistamme, että lopputulos palvelee tarkoitustaan ja että laitteiston täysi potentiaali saadaan hyödynnettyä.

  Räätälöidyt kuuntelutilat
  Olemme olleet mukana suunnitellemassa ja toteuttamassa useita Suomen ylellisimmistä kotiteattereista, kuunteluhuoneista ja monihuonejärjestelmistä. Räätälöityjä tiloja kuten kotiteatterihuoneita suunnitellessa tulee paneutua jokaiseen suorituskykyyn vaikuttavaan yksityiskohtaan. Yksi tärkeimmistä huomioitavista seikoista on huoneakustiikka. Paraskaan äänentoistojärjestelmä ei soi tyydyttävästi mikäli huoneakustiikka on heikko, toisaalta hyvin kohtuuhintainen järjestelmä voi kuulostaa varsin hyvältä hyvin akustisesti toimivassa tilassa. Huoneakustiikan lisäksi huomioon otettavia seikkoja ovat esimerkiksi äänieristys, valaistus, katselukulmat & ikkunoiden sijainti suhteessa näyttölaitteeseen, ilmanvaihto, pintojen värisävyt ja ohjausjärjestelmät.

  Akustisten ratkaisujen merkittävyyttä järjestelmäsi kokonaissoinnin kannalta ei voi korostaa liikaa. Jopa yli 50% kuulemastamme äänestä muodostuu huoneen pinnoista heijastuneista äänistä. Tästä syystä onkin tärkeää kartoittaa huoneen akustiset ominaisuudet ja niihin mahdollisesti tehtävät muutokset ennen laitekokonaisuuden valintaa. Akustisesti heikossa tilassa ei korkealaatuinenkaan järjestelmä pääse oikeuksiinsa, mutta oikeilla tuotevalinnoilla voidaan kompensoida heikon akustiikan vaikutuksia tiettyyn pisteeseen saakka. Lähtökohtaisesti voidaan kuitenkin sanoa, että huoneakustiikkaan panostaminen ei mene koskaan hukkaan, sillä akustiikalla on merkittävä vaikutus myös yleiseen asumisviihtyvyyteen.

  Yleiset asuintilat
  Asuintilojen akustiikan merkitystä ei useinkaan tiedosteta tarpeeksi hyvin. On vaikea pysyä laskuissa mukana, kuinka usein olemme vierailleet erinäisissä kodeissa joissa kehno huoneakustiikka on vaikuttanut merkittävästi yleiseen asumisviihtyvyyteen. Selväksi on käynyt myös se, että tällä seikalla ei tunnu olevan mitään tekemistä kyseessä olevan asunnon hinnan kanssa. Onpa kyseessä sitten miljoonia maksanut luksusasunto tai perinteisempi omakotitalo lähiön pientaloalueella, törmäämme jatkuvasti samankaltaisiin ongelmiin. Yleisesti ongelma kulminoituu asunnossa sijaitsevaan kahden kerroksen korkuiseen vinokattoiseen olohuoneeseen jonka seinämistä yksi on käytännössä lasia. Tuloksena tällaisesta ratkaisusta on yleensä tila jossa kaiunta-ajat ovat jopa tuplasti suosituksia pidemmät. Lisäksi tällaiset rakenteet kantavat tehokkaasti ääniä kerrosten välillä. Usein käykin niin, että alakerrassa sijaitseva TV kuulostaa jopa voimakkaammalta toisessa kerroksessa, ja sama pätee tietysti kaikkiin muihinkin kerrosten välillä syntyviin ääniin. Pitkät kaiunta-ajat hankaloittavat puheen ymmärtämistä ja tuhoavat korkealaatuisenkin äänentoistojärjestelmän äänenlaadun. Kuitenkin oikein mitoitetuilla ja suunnitelluilla akustiikkaratkaisuilla nämä ongelmat olisivat suhteellisen helposti hoidettavissa kohtuu kustannuksin.

   

  Onkin hieman yllättävää, että tällaisia huonetiloja piirtävät arkkitehdit eivät joko ymmärrä tai painota riittävästi kyseisten ratkaisujen vaikutuksia yleiseen asuinviihtyvyyteen ja sitä kautta edellytettäviin akustiikkaratkaisuihin mikäli asumisviihtyvyydestä ei haluta tinkiä. Toisinaan kyse voi olla myös asukkaiden skeptisyydestä ongelmaa kohtaan vaikka se heidän tietoonsa tuotaisiinkin. Akustiikalla on kuitenkin hyvin dokumentoitu ja todistettu vaikutus yleiseen viihtyvyyteen. Jälkikäteen tehdyt korjaukset ovat aina hankalampia ja kalliimpia toteuttaa kuin rakennusvaiheessa tehdyt ratkaisut. Yleisakustiikan ratkaisut eivät myöskään ole rakettitiedettä, joten niiden toteuttaminen ja suunnittelu on suhteellisen helppoa ja kustannustehokasta.

  Pitkän linjan ammattitaitoa
  Yrityksellämme on yli 13 vuoden kokemus tilojen suunnittelusta ja toteutuksista. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet erinäisiä tiloja, niin yrityksille kuin yksityisille. Olemme THX Level 2, ISF level 2, Home Acoustic Alliance & SMT Tuner sertifioitu kotiakustiikkaan ja AV-ratkaisuihin erikoistunut yritys (saat kaikki asiantuntijapalvelumme myös jälleenmyyjämme IDEAALI Tec:in kautta). Yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme tarjota myös sähköasennukset, kotiautomaatiojärjestelmät ja täydet AV-ratkaisujen asennuspalvelut. Mikäli olet rakentamassa tai remontoimassa tilojasi ja haluat varmistua, että tilasi palvelevat tarkoitustaan, ota meihin yhteyttä.

All Posts
×